Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätt blir fel

Fartkameror sätts upp överallt på underliga platser
fartdårar måste paketeras in i madrasser
Bli inte arg nu står det på bötesavin
vi försöker bara spara liv

Men när du ringer ambulans
Och ingen kommer, försvinner denna sans
Även om det är livsfarligt på riktigt
erkänner de inte livet längre som viktigt

En krock med ett rådjur
Du ringer polisen som sig bör
Berättar att den ligger i diket
Lider ofantligt i väntan på dödsriket

Med jägarexamen och gevär i bilen
vill du hjälpa den stackarn över till andra sidan
Ber om tillstånd från polisen
men de avvisar den artighetsinviten

Plötsligt blir du förbjuden
endast inbjuden
Att bevittna djurplågeriet
och lyssna till det förlängda dödslidandet

Åter igen vinner den idiotiska icke existerande moralen
för alla sittandes i den falska ”bry sig om”- salen
Ofta följs paragraferna till punkt och pricka
men när felen blir för stora, döljs lagarna i en skål med samvetstömningsdricka




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-10 20:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bara lagarna efterlevs så spelar det ingen roll vad som händer då tydligen.
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP