Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom ensammas land

Går iväg och köper öl
hälsar på en bekant som är lite på lyset
tänker att det här
är dom ensammas land

Någon sitter vid sin dator
försöker nå ut i världen
någon ser på Aktuellt

10.000 döda på Filippinerna
en ofattbar siffra
och vi glufsar i oss
tröstäter framför TV:n
i de ensammas land

Och jag är väl inte bättre
röker upp, dricker upp mina stålar

Det är lite kallare ikväll
men ganska lätt att gå
nu när snön har fallit
lagt sig på isen

Och jag får ett leende
av en söt expedit på ICA
med nånting trolskt över sig

tänker att måna unga är fina
vet mer än vad vi visste
inte så snara att döma

och jag tänker att jag är förlorad
men inte som i en schlager
utan på riktigt

kommer inte ur den här känslan
den här instängdheten
att ropa på hjälp så sofistikerat
att ingen hör
bor ju
i dom ensammas land....




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-11 09:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ensamhet.......och sorgliga rapporter på Nyheterna, det blir vemodigt då.
2013-11-11

  Ljusletaren
Du fångade livet i ögonblicket!
/kram
2013-11-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorglig vardagsberättelse som säkert kan delas av många!
2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman