Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För himlen i ett barns ögon

Medlidande
säger poeten
Tillväxt
säger politikern

Rätt inställning
säger proffset
Känslan
säger amatören

Det behövs tuffingar
och det behövs lättingar
Det behövs likgiltighet
och dom som brinner

Dom som blöder och brinner
busar och bohemer
som härjar fritt
bland alfabetet

Skönhet
säger konstnären
Yta
säger arkitekten

Frihet
säger fången
tro
säger pilgrimen

Och någon
hänger på ett kors
Någon kastar första stenen

Det behövs syndare
och det behövs helgon
Det behövs dom som blöder och brinner
för ett ABC
för himlen i ett barns ögon...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 289 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-11-11 09:59



Bookmark and Share


  queenia
för tankarna till Judas Iskariot!

Behövdes för evighet; syndare som kastat sten, fångad i sin tro och otro, ville inte medlidande och skönhet, blödde och brann i sin iver i nesan hamnade!
2013-11-14

  Isadåran
Du fångar så mycket med få ord och skriver så bra. Tycker jag.
2013-11-13

  Maria Sundelin VIP
Ja alla behövs
Och vi behöver orden
2013-11-13

  Ida-Marianne
Mycket tänkvärt.
2013-11-13

  Nina.H
Helt underbart att läsa!
2013-11-13

  KattenKin VIP
Underbar poesi Mikael! Den här blir jag på stört beroende av känner jag, så jag bokmärker...
2013-11-11

  axveronika
Bra tänkt och skrivet
2013-11-11

    ej medlem längre
Så sant, vi behövs alla.
2013-11-11

  aol
fin poesi vännen,
2013-11-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fin tänkvärd poesi!
2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman