Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man kan tänka på folkmelodin "Vindarna susa" när man läser texten samt på dom som inte är uppvuxna med mobilofån


surfvindar susa

databeroende blir barnen nu
knapptrycker
innan de kan riktigt gå

medan
föräldrar messar
medan
föräldrar fotar
medan
de delar allting på sin
face-book


barnfingrar surfar över plattorna
bilderna
svämmar över bräddarna

vem
finns att möta barnen
vem
ger dem mod för dagen
vem
håller hand, vem kramar
till en god natt

dofterna, ljusets spel på vågorna
sångernas
klang i djupa skogarna

hör du
hur vinden susar
ser du
hur älven brusar
märker du någonting
där bakom din lur

leenden
finns ej utan ansikten
ögon och läppar
öppnar världarna

som
inte finns på nätet
som
bara kroppar känner
som
bara nås
när händer rör vid varann

finns några minnen kvar hos mänskorna
minnen från
tiden då vi danades

ute
i trädens skugga
ute
där gräs ses vaja
ute på slätten
där invid en savann


varelser gjorda för att röra sig
sinnen att
mäta världens stämning i


vart
har nu allt förpassats
var
kan vi höra ekot
var finner vi
kontakt med vårt ärvda liv





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-11 18:30



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Vilken quo vadisdikt till oss alla!
tänk om du kunde spela in den mörka melodin på din klarinett? Då skulle dagens generation få kontakt med sitt ärvda liv... Ett sätt, som bara kom för mig. Jag skulle unna både melodin och de unga att få möta varann.
2013-11-12

  peter markurth
bra
2013-11-11

    Melona
<3
2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP