Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tågkaos och stationsdag 131112

 

Tid som stannar sakta och står stilla
Tidig tisdag stämd i ovisshet
bjuder tankar att ta plats att chilla
I skön fåtölj jag iakttar diskret
rytmen runtomkring i rörelse
bland journalisters blyga tafatthet


Jag stannar kvar av ren förförelse
på SJ:s Tågstation en dag som denna
Tar tacksamt emot allt som bjuds av förströelse
Att för en dag få känna mig som hemma
I en stor grupp av själar i fredligt samspel
Med ett folk i världen jag tycker mig känna


Av allt som händer här får jag ta del
I samförstånd mitt bland allas andetag
Kanhända gör det själen ren och hel

Så passerade en icke arbetsdag
Och det kanske är knäppt kan tyckas
Men sånt som sker ibland vid fria val
Klockan 16:30 börjar salongen att fyllas
Mina 8 timmar passerade som en minut
Jag tackar för mig och letar mig ner och ut




Bunden vers (Annat versmått) av PkA
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-12 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA