Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( Till Jasmin )


Sol i november

Dom kallar oss borderline
för att vi är så vilda
att inga gränser gäller

Vi såg zebror springa
i full frihet
Vi hörde sfinxen
tala i tungor

Och en och annan liten syster sjöng
en och annan bror grät
över sakernas tillstånd

Dom kallar oss borderline
låser in oss och gömmer nyckeln
men vi hittar ändå ut

Vi är dom seende
i en värld av blinda
som bara går rakt fram
ifrågasätter ingenting

Och en och annan liten syster blöder
en och annan bror brinner
för vi är barnen
i en värld av förvuxna

Dom kallar oss borderline
för att vi vägrar
vill inte springa
i ekorrhjulet längre
vill inte malas ned
i pappfabriken

utan sjunger, målar, skriver
kommer tillbaka
som sol i november...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-12 19:04



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Så kärleksfullt du beskriver detta tillstånds sol och skuggor!
2013-11-13

    ej medlem längre
Mycket fint diktat
2013-11-12

  KattenKin VIP
Så fint du skriver.
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman