Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantastiska saker

Det blir kväll
och jag tar en öl
Plura sjunger på radion att han vill bli full
för kärleks skull

Och jag tar en klunk
tänker på i morgon
Har inget på programmet
bara se på film med min kompis
dricka glögg och äta pepparkakor
försöka hålla dom onda andarna borta

Nån annan ska på stan
som ett jobb
vara med gänget i busskuren
nån tredje försvinner in i sin dator
nån fjärde sover
tungt och drömlöst på dom tabletter han får

Och vi är väl dom bortglömda
dom man vårdat klart
Har landat på det här boendet
och inget händer just
mer än att vi blir tröttare och äldre

Drömmarna vi hade
är borta nu
bara ta en dag i sänder
pussla med våra små kronor
gode män och förvaltare

Och jag minns Hölderlin ikväll
den tyske poeten som bodde i ett torn
skrev febrig poesi
om fantastiska saker
när verkligheten inte räckte till....




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 295 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-12 19:11



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Den krassa grå verkligheten lever i din poesi. Som ingen annan kan beskriva som du.
2013-11-13

    ej medlem längre
Lite vemodigt.......om de bortglömda
2013-11-12

  Stefan Höglund
Så sant med en dag i taget.
2013-11-12

  KattenKin VIP
Vackert i det lite trasiga...

Vi borde dela upplevelsen kring det som kan vara mysigt med julen nån dag här framöver, typ pepparkakor och glögg. :)
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman