Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
testa hagtorn, tranbär eller hjortron


fläder; fel sort fel sort

grunden för respekt - självrespekt

 

(en gång jobbade jag med en klient som efter 15 år lärde sig knäppa sin jacka)

 

respekt

 

 

::::::::::::::::::::::::
|                              |
::::::::::::::::::::::::

 

 

oavsett knapp

 

ibland har inte knapphålen hål
ibland har inte knapparna hål heller
ibland har inte ens hålen hål

 

ändå syr vi i vild förtvivlan över
alla kanter och branter vi ser

över allt som anas vara fransigt slitet och halvt som halvt vilt spretande
letande efter något att fästa en respektabel hyska i

 

dra åt skiten och ligg i baklut som påkläderskorna 
(shit andas hon än?)
snart är luften slut och ännu en till diagnos kan höras

 

hysterikan har allt som behövs för att göras till skyldig
och skamfullt ickevetande om hur hantera en dragkedja

 

en mästers spö-ras
bara bedja om nåd

 

knapphelsike har försvunnit mellan planken
det ska vi minsann vara bryska i

det ska hon minsann få en läxa i
det ska den galningen lära sig Kyska Seder i
så blir det nog slut på sketen respektlöshet

 

bara jag vet
bara jag vet
vem vet - bara

 

jag vet annat

 

det ska nog den som vet
ställa heder i

 

bland krukornas skärvor - med fläder i

 

 

(hjortron plockas för hand)

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-15 08:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri