Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
undantag för krig och lågor i ett land där du gömmer dig från landets plågor


vandra in

strävan efter ett rättvist samhälle…


var är rättvisan när den som inte orkar kämpa mer halkar efter?

eller när en hög utbildad inte får jobb?

varför ser man upp till den rike som födde en snobb

unga flyr från ett land till ett annat för att uppfylla drömmen

drömmen om ett liv där du inte behöver följa strömmen

du inbillar dig saker du hört över tv'n eller telefon

vi jobbar för att betala av alla våra lån

I-landsproblem, vi tappar vår sociala förmåga

till skillnad från ditt land kommer du se detta som en plåga

dina vänner har sitt liv och alla är upptagna

om du inte visste så blir invandrarna slagan

kanske inte fysiskt men psykiskt av vårt samhälle

mamma tillbringar dag och natt på hennes arbetsställe


ska du lämna ett liv där du inte kan bli vad du vill

ska du lämna kärlek och omsorg och din egna familj

ditt hem är familjen och familjer är din styrka

tänk efter om det är succesen i ditt liv du kommer dyrka.




Bunden vers av Awkward black girl
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-15 14:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Awkward black girl