Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=wpfm7dP1sP8


sorg på glädjens bakgård ( choka )


brinn lyckans längtan!


sörj färdigt sorgen: lämna


ingenting kvar -



bara ett tacksamt hjärta;


brinn lågan, brinn

sorgen sörjt sig färdigt nu

var ej farligt alls!

tog sin tid, förstås,

men lämnade minnen

med känslosamma värden:

själens pärlor som

för all framtid erövrats -

tecken på levt liv,

när man minns gammal sorg,

vet man, - den fanns,

ärren finns - och man har läkt,

och blivit rikare


********************

som inspiration Hugo Alfvéns " Jag
längtar dig " och Harry Martinssons
ord om sorg:

" Varje djup sorg har förlorad glädje
till föremål.
Tappa inte bort denna riktning.
Låt inte sorgen glömma sitt
ärende.
Sorg är den djupaste ära
glädjen kan få. "










Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-15 22:50



Bookmark and Share


  ULJO
Klokt och tänkvärt skrivet
2013-11-18

  Lars Hedlin
Mycket bra och tänkvärt!
2013-11-16

  anits VIP
Så fint och tänkvärt skaldat.
2013-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran