Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parafras på parafrasparafrasen



Ett annat och ett leder så lätt
till en tanke eller två
när associationerna går
löper, loppar, hoppar
kors och tvärs
som sönderskakad bärs


Jag försöker således att säga
att kulspetspennan vägrar mejja
fram några begripliga rader
kloka, skarpa och kvicka
(som fyllehicka)
om metaforiska charader

Vem var Fred Astaire
och var ligger fjärilslandet
och vad är varmt
är det köttet eller anden?

Vem spottar på sina kamrater
skjuter hundar och undulater
och blir totalt jesusknas
på ett parafraskalas?

Kärnan måste ju vara klang och Kling och Klang
och klingklang som spruttibangbang
mot stjärnornas land,
i Herrens hand,
ja som samma sammet
som i Amen.





Bunden vers (Rim) av Jordgubbsodlare
Läst 302 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-17 08:22



Bookmark and Share


  maria kide
Jag vill också gå på parafraskalas :) Härlig text!
2013-11-24

    ej medlem längre
vilket läckage! doktor snuggles-referensen regerar.
2013-11-17

  Solitaire VIP
Ännu en doft av geni och galenskap

Fem hamstrar
2013-11-17

  Stefan Albrektsson
Rim och oreson i salig blandning, kling, klang och lite klonk. Rytmiskt som en äldre ensam herre på väg hem från krogen kl 02.40. Gillar't gör jag i all dess mess. Jupp!
2013-11-17

    ej medlem längre
bra tempo och ett innehåll som fick mig kvar till slutet.. bra
2013-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare