Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i utkanten av byn

Drömmer om mina kusiners hus
där jag var på sommaren som barn
hur vi lekte
" älg och lejon, fjäril, tiggare och Gud"
som Dan Andersson skrev

Hur vi var dom sista fria
sen stack alla in till stan
jobbade och skaffade barn
blev vuxna

Men då i slutet på 60-talet
kunde det fortfarande skimra
bakom en evighet
och jag blev väl delvis kvar där
i utkanten av byn

Sen brann huset ner
och någon annan byggde nytt på tomten
inte var det väl så mycket
om man ser det krasst
men för mig var det magi
var det saga och rus

Det var där äventyret började
i utkanten av byn....




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 190 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-11-17 21:19



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Du som jag har vi aldrig helt lämnat
den mark "där våra barnafötter lekte"
och jag tror det är en bit av vår trygghet.
Fint skrivet.
2013-11-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgiska toner ljuder ömsint!
2013-11-18

    ej medlem längre
Till flydda tider återgår min tanke än så gärna...........kommer jag att tänka på när jag läser din fina dikt.
2013-11-18

  aol
känner igen mej,
2013-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman