Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikta (täta) skepp ( livsresans boning) - Tanke till mormor* äkta astro-jungfru (Hermit) så äkta att födelsedatumet omarkiverades som 'nytt'.. :)


dikta; knuttimrat skepp

 

 

det rullar rester av minnen mellan spingorna
dikta är svårt för täthet

och bomull så mycket mer levande
än barnen visste

 

vem visste att vatten
sväller även en stugas korsdrag

 

skenbara täthet

så regna då regna sen ploga snövall i vinter
mot för kalla skafferier

 


vi köper vatten på restaturang för femtio kronor kristallglaset ur inspektionspolerade kromade industrikranar 

 

 

skenbara täthet

vi har diktat vi har diktat noga för lönefall
och internethaverier

 

 

lanterna genom ängars dimma
även ljusen hörs av rätt öron

 

så följer generationer sina älskades ljus i slingorna
nedskrivna av den hand som höll käppen

 

vi filterar vi tror vi och vi hoppas
våra stugor isoleras för vintern

 

det rullar rester utav minnen mellan springorna
där eremiter vandrat vist

 

 

det är korsdrag som aldrig förr
mormor

 

det är korsdrag
äntligen

och bomullen ligger rund framför dörr

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-18 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri