Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett omöjligt uppdrag känns det som


Att sluta knarka på egen hand

För som en liten trotsig skolpojke var jag

genast där och tafsade på det förbjudna

i tro att ingen kommer att komma på mig

Och det eftersom jag var och lämnade

blodprov och urinprov idag

Förstår bättre nu

Allra helst efter att chefen ringde för en stund sen

och sa att jag måste gå

och lämna ett nytt urinprov redan

på onsdag klockan ett

Det kunde hon väl ha sagt lite tidigare

Det där hade hon räknat ut minsann

Hon är inte dummare än så

Och jag min jävla idiot gick rätt i fällan

Borde ge mig själv en fet smäll

Kommer nu inte undan i alla fall

Rätt åt mig

Lönlöst tydligen att försöka fuska

Vet att det här kommer att slå tillbaka på mig

Fan också

Jävla skit

Kommer att fortsätta vara positiv på amfetamin

och hasch antagligen

Har nu fått ångest över mitt handlande

Och jag som alltid har sagt till mig själv att aldrig

få ångest då jag har tagit en drog

Men nu känns det verkligen meningslöst

jobbigt allting

Inte alls något kul

Skyldig utav helvete

Inser nu att jag har verkliga narkotikaproblem

att brottas med

Har mycket att bevisa både för mig själv

och andra

Så Ken

Fan ta dig

Lägg ner den där skiten nu

Låt det här få ha varit sista gången för en

lång tid framöver

För som du vet

Du kan den där skolan nu

Så sluta nu och vakna upp någon gång

eller bli av med jobbet på tunnelbanan…


Det känns som ett omöjligt uppdrag

att sluta knarka

Men från och med nu ska jag verkligen

ge det en chans

Allra helst efter mitt lilla snedsteg idag

För jag ska bara lyckas att ta kommandot

över mitt eget liv igen

och bli drogfri

Antingen det eller så blir det väl fängelse

till slut igen

där jag lär gå under

För det känns helt sinnessjukt att sitta inlåst

bakom lås och bom

Och det oavsett att de bara tar ens tid

Längtar inte tillbaka dit

För jag vill tro och tycka att jag inte passar

in där längre

Har börjat bli allt för gammal för all sådan här skit

Dags att bli allvarlig och börja skärpa till mig

då jag inser att jag har förlorat

Känner mig besegrad

Myndigheterna tillsammans med MTR vinner

Jag lägger ner

För gott förhoppningsvis

För det finns så mycket annat här i världen

som jag kan lägga ner min energi på

Det måste det bara finnas..

Ken Cassel
18/11-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-18 21:27



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
För att komma ur ett missbruk måste man verkligen vilja det...och jag vet att det går...
2013-11-19

  Harriette
Jag tror på dig, du kommer att lyckas.
Många kramar
2013-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel