Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgon

 

klockan ringde som vanligt

det var tyst när jag svarade

du sa inget igen

 

mina kläder stryker omkring i sovrummet

och jag vädrar inget upphetsande

 

det är som i filmen om soldater i skyttegravar

mest väntan ibland utbrott och kanske att

fortsätta lite till

till nästa utbyte av död

 

dina kläder vissnar troget

det är galghumor

 

frystorkat kaffe

överblivna nyheter i radion




Fri vers av cilax VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-11-19 10:39



Bookmark and Share


  pang
avskalat och storslaget på samma gång. vissa formuleringar är så knivskarpa, "överblivna nyheter" och "mina kläder stryker omkring i sovrummet". det underfundiga och poetiska. gillar hur du här använder ett avskalat och ganska enkelt språk, inget tillkrånglat, mer känsla än tanke.
2013-11-25

    ej medlem längre
dina kläder vissnar troget
det är galghumor

precis. snyggt överlag
2013-11-22

    Melona
Åh, jättefin i sin ödesmättade sorg och dagliga vara. Det finns ett distansbyggande, som att diktjaget inte tror, inte riktigt vill. Ge sig hän. Men
de överblivna nyheterna är fint. På riktigt.
2013-11-19

    ej medlem längre
en melankolikers berättelse. väl gestaltat
2013-11-19
  > Nästa text
< Föregående

cilax
cilax VIP

Mina favoriter
Elektrolyt