Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen återvändo för mänskligheten


Sanningen kan många gånger vara illa hörd

Men ingen återvändo för mänskligheten

De har som värsta parasiterna jorden förstört

Sugit ut det mesta ur den

Mjölkar den fortfarande i samma hastighet

Olja och skog och bergs mineraler förvandlas till stål

Släpper ut koldioxid som aldrig förr

Bilar och kol

Så vi ger våran älskade planet, så mycket den bara tål

Frågan är bara när den kommer att tröttna på oss

och skaka sig av oss

Ge oss en syndaflod utan dess like då vi alla faller

med i vattenmassorna ner i något hemskt

och djupt dike till hål

Och kan man inte simma då så syns vi uppe

i himmelen någon dag

tillsammans med änglarna som bor där

De som alltid bjuder en på en bira och en skål

när man kommer fram

Då man redan är död och långt ifrån land


Sanningen kan vara illa hörd ibland

Det finns ingen återvändo för mänskligheten

Och det är väl bara en tidsfråga innan de själva

lyckas sätta hela planeten sin i brand

med ett tredje världskrig

Och då historien börjar om igen

Dinosaurierna och människorna är borta

Darwin säger

Undra vad som då komma skall

Ska kackerlackorna ta över världen nästa gång

kanske

och få en större hjärna genom evolutionen

De enda överlevande varelserna på jorden

Hm!

Ja, kanske det?!

Ken Cassel
20/11-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-20 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel