Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blå tråd

En blå tråd
goda råd
Flyter genom världen
hur vi uppnår mänskliga värden

Eliten med makten
döljer slakten
Manifesterar om sin empati
får majoritetens sympati

Ett fåtal får det mycket bättre
några får det något bättre
Sedan använder de alla undanflykter
för att ge utslagna falska dåliga rykten

Ingenting är perfekt
men detta är en stor defekt
På en mindre rolig ny svensk affekt
som gör dagens Sverige suspekt

I detta nya samhällets prospekt
kastas minoriteter ut direkt
För att deras röster är för få
otillräcklig tröst i en politikers skål

I besparingsivern
för att salta sitt silver
Förvandlar de allt till skatteåterbäring
så att utslagna blir utan näring

Frågan jag ställer mig själv
nu när självmorden ökar bland dessa döende själar
När väljer en av dessa samhällsanfallna
att sätta en terrorists bandana på skallen

För att försvara sig
från dig
I hatets och hämndens namn
suddas gränsen ut för vad han kan




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-21 00:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet, mycket passande bild.
2013-11-21

  queenia
mycket tänkvärd text

vi kan inte mer än att äta oss mätta! Vart tog solidariteten vägen?
2013-11-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP