Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av(sk)rivning igen.. omgivningen ska definitivt bytas ut.. jepp


råämne; materallära-svitens abstrakta flytt

 

Flyttar får en att reflektera.

Putsa fönster och fasader, lägga tak och byta golv, tapeter, måla och visa upp är folk bra på.
Jag besöker folk - lär känna - genom att gå igenom förrådet, soporna och ventiler, avlopp och luftfuktikghet, samt kollar medicinskåp, dörrlås, och elektricitet.
 
och kunskaperna i hur sortera sopor, återanvända och planera sin ekonomi.
 
Så klart jag får gå fri.
 
 
Vem bryr sig om där finns dubbeltryckta gardiner och servettringar, om där står välkommen på hallmattan och den används att kliva över, för att inte smutsas ner. Vem bryr sig.
 
 
men varför inte vilka företag som tillverkat medlen som förorenar, medan smyget hycklet i det som verkligen göms syns under mattan när det andra rinner fram, spelar stor roll. Fullt fokus på allt annat. Fullt fokus på det som förvillar eller skymmer. Fullt strålkastarljus på de hus som inga hemligheter finns i. Ja om det inte används för att skyltar med förstås, men det syns ändå på sopsorteringen.
 
Inte undelrigt det vägras att skrapas av sig på hallmattan. Där behövs höga hopp.
 
 
Hoppas det hoppas lika stort abstrakt. Kan behövas. Speciellt där rågummisulor förnedras och stilettklackarna villigt fastnar i egenhändigt betalda hallgolvet. Hopp hopp. 
 
Jag fortsätter leka myra och orm, för att känna backen behövs om skalven ska gynna tillväxten och familjen skyddas. 
 
Vågar man inte utnyttja krafterna ska man nog behålla stil-etten på. Kanske tvåran också utifallatt. Ta även på hjälm. Det är lag på det.
 
 
*
 
 
och på faten
Det kryddas för mycket på råämnen så fort det är risk för bismaker.
Mögel har två funktioner. Lär vilka.
 
Livet har två val. Krydda över eller smaka av.
 
 
faktiskt finns de
de som inte
faktiskt finns de
de som gör
 
faktiskt minns jag egen väg
men om det stör
 
så här; Adjö
 
 
*
 
jag flyttar närmare en vacker ö
med pontonerna på fötterna och åror av både bu och bä
 
 
för solen lyser och havet ligger blankt
flytvästen på och träsket
 
var inte alls så sankt
 
 
 
(så lär vi oss säga nej 
så går båten rakt om än gjord av trä)
 
 
 
annars 
ta u-båt
 
endast för hjälmlösa pga hälsorisken 

 
 
för u-båtarna
 
 
 



Fri vers (Prosapoesi) av Pot Pourri
Läst 155 gånger
Publicerad 2013-11-21 05:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri