Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räven

Mitt i dimmorna från månen
ser jag räven gå
från gärdet till ladan
där det en gång
suttit en man
och lagat mopeder

och kölden från skogen
är densamma som då
och räven bär svansen
som den gången
då mannen lämnade
en halvfärdig motor

och följde en väg
som ingen annan såg
och en doft
som mer var myr
och begynnande vinter
än varmt kaffe i köket


och då var då
men räven är här
i nattljus och himmelsflor
och jag är den
som ser motorn ligga
som ett oljestilleben

på den nötta bänken
i ladan från 30-talet
där tiden kurar i bråten
och jag vet vad kaffe är
och doften av nuet
ringlar från husets skorsten

men jag ser räven
och den låter sin svans vaja
som ett rött baner
mot himlens vita massa
och mina händer vilar
mot en smutsig förgasare


och tiden rör på sig
någonstans i högar av gammalt hö
när jag sänker huvudet
och lyssnar med örat mot bänken
på en man som försvann
på ryggen av en räv




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-25 08:52



Bookmark and Share


  maria kide
Väldigt bra skrivet !
2013-11-26

  Schizooliza
Närkontakt med ett förgånget nu in i nuet när du stannar tiden så här vackert. Kittlar liv i mina synapser som tilltalas av denna magiska realism:)
2013-11-26

  Lena Själsöga Keijser
du skriver det minnets skönhet
vilket är minnesskönhet
2013-11-25

  Eva Langrath VIP
En text där varje strof är som ett fotograf att betrakta tycker om den eftertänksamma känslan av minnet av en man som försvann.
2013-11-25

    ej medlem längre
man ser en aning och minns desto mer, blundar och för sig bort i de levda anteckningarna
2013-11-25

  Minkki VIP
du har verkligen ordet i din makt och ett vitt synfält, bokmärker denna mickel
2013-11-25

    ej medlem längre
mycket bra,jag får bilden av min farbrors stuga och lada då han levde.
2013-11-25

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Nattljus och himmelsflor
rött baner och örat mot bänken.
Efter tre läsningar funderar jag över ordet " litterär behållning".
Har en säck full bilder och sitter och plockar i album.
2013-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP