Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
denna nu i redigerat skick


ett fågeltecken 2

vi går på linjen vägen styr oss mellan himmelsblå
och vattenspegel          vidd kan inte gömmas här
klarhet ångar mörka stråk   isläggning närmar sig
det stiger något där det frasar     i starrgräset vitt

att det kan höras ända hit
under allt det enkla vita
som kan det inte delas

ett fågeltecken där i svart huva
ett löfte om en mildare vinter
än den förra

o Clemens; la clemenza den rena klangen surrar
i mitt huvud

                                 det har med vind att göra
                                     att vi ser det stråla ser
                               det vidgas komma mot oss

en mildhet har den rena klangen  huvudklangen;
en mildhet som att andas        det går att forma
ljudet med ett finger gnida ut det       låta sväva

över bergens skiljelinje lila ljus
mot himmelsvidd
som tonas ner
mot kvällen




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-28 16:33



Bookmark and Share


  Gerd Vading
Gillar denna också. På något sätt framträder tonerna tydligare.
2013-11-29

    ej medlem längre
en vacker sång med ackord från både bondepraktika och episk lyrik. det lila ljuset lämnar mig som något att meditera över.
2013-11-28

    ej medlem längre
Gillar denna del: "ett fågeltecken där i svart huva
ett löfte om en mildare vinter
än den förra" - med en from och rak ton.
2013-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin