Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VET DU VAD MOTSATSISM ÄR?

Tv-debatt på tv
för att trasa sönder SD:s cv
Vill gärna hjälpa dem
men plötsligt sjunger de motståndarens refräng

I sin jämförelsehistorik
börjar de använda gamarnas retorik
I jakten på att mörda SD:s filosofi
skapar de ett likhetstecken till Hitlers energi

Som i gäster med gester
börjar Jenny och hennes gäster
Avbryta Vifta och skrika
i sitt kollektiva bestraffande av denne politiker

Han får inte prata till punkt
oavsett vad han tycker, väger hans åsikt inte tungt
Man känner hatet spruta ut
när han tapetseras upp av komikern med muslimmet

Deras motsatsflöde bildar ett nytt ord
som ska anmälas till Svenska Akademiens ordbok
Ordet de föder är motsatsism
som betyder när olika läror bildar en gemensam motsats rasism

Tror inte ni förstår vad jag menar
men alla träd har olika grenar
En björk i Canada är inte annorlunda
om du jämför den med en björk i Umeå, är den nästan samma

Men de gror i olika länder
och vad är det som händer
Om de blandas för mycket med den svenska modellen
förändras fontanellen

Därom lär de lärda tvista
men många sjuka som utförsäkras utbrister
En slogan om försäkringskassans brister
som förkortade deras liv för någon annans intresse

Och det som då sker
för den släkting eller vän som det åser
Skapar en farlig nyans
i denna svenska själs snällhetsdans




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-26 03:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP