Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lommen sjunger alltid lodrätt. Hur spåra en tjärn vågrätt då.. är frågan. (svar; 3e örat)


Z; vägen förbi busstopp If

 

 

som att banka på en cementmur och enda resultatet är blodiga knogar så klart det gör ont vad trodde du verklighet bestod av

prologer och not.fakta
nödfakta död fakta

 

min mugg har vänt sig 
tömt sig hängt sig sänt sig utan innehåll

 

ingresserna avslöjar ändå alltid allt bara av sin egna unika förhållning till resten
profan prestige pungtas ej och det rustika lämnas till festen

kvar blir bara skrovet och på botten skrapet
den töms aldrig där tystnad regerar över gapet

 

som att halsa sig utvändigt

*

låg en del himlar försent eller i tid
eller kommer de kronologiskt


och är inte mer än svansen på hunden
låg och följsam
det vibrerar i morrhåren

*

där skrivet i blod förstod också rubriken att tiga
still

det är inte vad skriften vill
det är vad den tolkas som och alltså mer branten
än själva toppen på budet

ljudet kan aldrig vara fel för en friktion
ingen kan läsa i storm

*

för mycket är för lite
för lite är fel
lagom är trist och tyst är något att misstänka

jag säger adjö
a Dios och önskar en nonstop budgivning
på nästa bedömda beteende

kanske värdet är högre på tradera

*

hon

holkas ur som fogarna i en mur där massorna klagar
har för många år med kryckor och lagar av andra


petar i metrar av nödvärdsursäkter och viker fint i kanten
sina välanpassade svar så kan hända att det liknar

mormors kråsveckade örngottsskåp

moralen är för låg att stanna

 

hon slog sitt lin själv och näverluren var inte bara en prydnad
vad trodde du verklighet bestod av

prologer och nödfakta

*

* ad consequetiam - bara om du hittar gränsen
mellan sant och falsariums frivoliteter

 

för en puls känner inte graviationen
som ett hinder

 

när orsaken vänds avig

*

där spinner en lo i trädet
bland klippvarg och bergets häpna troll

det fanns inget ens under kjesarklädet att äta 

att äta för en vässla
att äta för en skunk

 

så tur det finns mossa vid grottan en lätt lunk härifrån
om än hela berget vrålar i moll

 

över släppt kontroll
över fjant och joll på allmänhetsvägen
mot Z

 

det går för mycket avigt i det räta

*

virkade hon in i mattan
mormor där i bersån 
sina ringars tillväxt och sanningen

om grodorna i ån

grottorna på berget
tomtarna i fäxet

och gubben i källarkullen

*

vägarna för hållplats Z
tar mig onekligen inte fram

mer tillbaka till Gå mot ro

okey då jag slutar mäta
tar busen till nästa bo

*

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 148 gånger
Publicerad 2013-11-26 06:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri