Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omarbetad wikipedia - text till chokaform; Olga Tjechov beskrev Antons död fyra år efter att han hade dött i Tyskland i tuberkulos 1904 bara 44 år gammal


Olga Tjechov om Anton Tjechovs död ( choka )


Anton satte sig upp,

ovanligt upprätt, och

sade högt och

tydligt, trots att han knappt

talade tyska:

" Ich sterbe. "...läkaren

försökte lugna

honom, tog fram en spruta

kamfer, gav den,

och rekommenderade

ett glas champagne;

Anton tog det fulla glaset,

granskade det noga

sade och log mot mig:

" Det var länge

sedan jag drack champagne ",

tömde glaset och

lade sig lugnt på vänster sida;


jag hann bara

springa till honom, luta

mig över sängen och

ropa på honom, men han

hade slutat

andas och somnat in,

fridfullt som ett litet barn






Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 340 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-26 20:49



Bookmark and Share


  walborg
Fint att få läsa
2013-11-27

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivet!
2013-11-27

  Federico Romano
En bra död, när han äntligen dog, TBC var dödlig långt in på 1900 talet.. Bra text Taran..
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran