Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlös men inte arbetslös

Sömnen kallar
rösten svamlar
Om trötthetens vånda
om du inte somnar

Morgondagen blir farlig
inte varlig
Om du inte somnar
olyckorna dig välkomnar

Du kommer inte upp i tid
huvudet kommer i strid
Hjärnan får en rejäl spark
med morgonens huvudvärk

Sedan blir en dag till förstörd
och balansen i kroppen totalförstörd
Nästa natt hamnar du åter i din bostadslösa bil-säng
och åter skriker rösten igen och igen

Somna nu annars tar jag dig
du blir törstig
Men du hittar inget vatten
du funderar på om du rädd för natten

Om stressen
gör jobbet till en press
Försöker du medvetet sönderfalla
för att ditt eget Nirvana framkalla

Älskar du omedvetet faran
så mycket att du hänger upp snaran
Stoppar in din egen hals
trött på dansandet i fas 3:s vals

Utan pengar till en riktig adress
klädd i sjukdomens dress
Vill du kanske att liemannen kommer
och förkortar dina nattliga envisa sånger




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-27 00:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trötthet och bilkörning går aldrig bra, bäst att sova först.
2013-11-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP