Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur ser vi på ( Foto Romersk hjälm)


Övergrepp

Historiskt är det makten/staten som tillämpar övergreppen

De skapar lagarna efter eget tycke & smak

Dryga hundra år sen behövde en kvinna förmyndare tills hon var gift

sen tog mannen över rollen som förmyndare

En kung kunde avrätta en tjuvskytt

Zigenare förföljs, lägs i register Judar förintas i läger

komunister får näringsförbud, svarta slav ättlingar hade ingen rösträtt

Demokrati för adeln i Greklan & Rom

Statarna fick jobba för sprit & logi

Våldtagna fick tala om vilka kläder dom bar under övergreppet

Barn blir utvisade till ett land där dom ej har en anknytning

En ung kvinna spränger sig själv & kallas terrorist

Vad fick hon utstå dessförrinnan, är det ingen frågar

Tjurfäcktning, fotboll, gladiatorspel, plattTV ges till pöbeln för att tiga

Vi andra ser på & undrar tills det är vår tur tills att drabbas

Kanske vi bör tänka, att vi kan tänka själva

De homosexuellla straffas med döden forfarande, nu..

Så min resumé är akta dig noga, tig inte..




Övriga genrer (Essä/Recension) av Federico Romano
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-28 17:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"Övergrepp"...det kan man nog kalla det...bra och tänkvärd text...
2013-11-29

  Lars Hedlin
Bra skapat och förmedlat!
2013-11-29

  Aftonvännen
Träff-sänkt på samtiden. Mycket bra skapat, och tack
2013-11-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hur många ägg kommer en kvinna ha ovulerat i sitt liv efter att ha varit könsmogen i 40 år?
Det förutsätts vanligtvis att en kvinna är född med alla sina ägg i äggstockarna.
Hon har flest ägg som foster, ca 7 miljoner, men detta tal är nere på 600 000 vid födseln och 400 000 vid pubertetens start.
Härefter friger äggstockarna ca var 28:e dag ett utvalt av tusen mogna eller delvis mogna ägg.
Om kvinnan är könsmogen i 40 år blir det till 40 x 365/28 = 520 ägg innan övergångsåldern (klimakteriet) sätter in.
Hur många barn har bestulits på detta vis? har barnen inte rätt att få veta vem är deras ägg mamma!?

2013-11-28

  Larz Gustafsson VIP
Resande blev tvångssteriliserade.
2013-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano