Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nu är det jul igen

color="000000">

för att fly det han såg

blundade han med ena ögat

det fanns ändå något i ögonen som ville se

hans händer tryckte hårt om öronen

för att döda alla dessa skrik



för att inte längre se

så sprang han upp för trapporna

för att gömma sig


under täcket

i sitt eget kiss



men ljudet av våldsamheterna

höll på att våldta hela hans själ

en kudde över huvudet kanske

skyddar en stund


vibrationerna av massiva dunkar

fäste sig snabbt i hans kropp

sängen skakar till av allt våld

svordomars skrik letar sig genom

de väggar som nu skyddar väl


den ensamma rädda lilla pojken

vet nu inte alls vad som sker

en ny känsla infinner sig i hans kropp

ångesten har nu hälsat på


det som från början var en glädjes dag

har nu förvandlats till ett inferno

en julafton som slutar i tragedi

alla lyckorus som killen tidigare hade

när tomten kom med paket

flög snabbt iväg mot den klara stjärnfyllda himlen

och sprang vidare mot nästa mål


det var då det började

för när tomten drog

höll alla upp glasen och log

spriten tog kontroll

som en rullande snöboll

över alla


skriken fortsatte

en minut för grabben var inte sextio sekunder längre

det kändes mer som om tiden aldrig hade existerat


vad är det som händer

varför

varför


rädslorna slukar nu det mesta

äter upp stora delar av hans trygga själ


timmarna går

han fäller en tår

ensam

på juldagsmorgonen när solen går upp


utmattad i kropp och själ så stiger han ner

från sin säng

med vakande ögon

går han ångestfylld mot trappan


som ska ta han ner

till något han inte vet

det är tyst

inte ett knyst


steg efter steg tvingar han sig ner

håller ihop sina händer och ber

kommer fram till dörren som är röd

av blod


handtaget är trögt

han hänger sig med hela sin kroppstyngd

för att kunna öppna

portarna mot helvetet


dörren öppnas

en tryckande kraft

slår till mot bröstet

och han faller ihop


med sina sista krafter

och trötta ögon så kikar han in

släpar sig fram för att kunna få se

endast

en enda person sitta kvar där på stolen stinkande av sprit

och le

han säger:

-God jul grabben...

Nu ska du få ett paket som du sent ska glömma...





Fri vers av Lone Wolf
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-28 22:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är inte alltid en "god jul" för alla....
2013-11-29

  Virvelvinda
Aj!
2013-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Lone Wolf