Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

höstbild - november


de sista rönnbärsbladen
lyfter frostiga fingertoppar
mot grådagern

gör honnör
inför resan till marken

gräset stelnar
regndroppar fryser snabbt
och spänner ishinnor
över vägens gropar

barnens nyfikna stövlar
krackelerar de sköra ytorna
ett klirr av förvinter
tonar ut över fälten

på eftermiddagen
korsar sena flyttfåglar
novembermolnen
som strör mörker
allt tidigare

naturen plötsligt en terminal
för ankomster
avfärder




Fri vers (Fri form) av Margareta Wersäll
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-30 16:10



Bookmark and Share


  Ronny Berk
bildrik poesi, ja !
2015-02-15

  Drömfångare
Otroligt fin!
2013-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Margareta Wersäll
Margareta Wersäll