Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en personlig vilja finns, bara inte en egentolkad, och så faller framtidens förhoppning där inga stöttor finns


respekt ljud; låta vara

 

med ingen mening och inget syfte

du talar ändå en egen stjärnas stålar
jag kan bara förstå

som mig

 

med mening och syfte
nej inte ens som sändarens tro önskan eller mening
för din tro är ej 

 

klargjord
om än från ickevarat uttalat

jag kan vända din stjärna
varenda taggs landning har redan visat liv
på pinkiv som ett barn

 

vi garvade i otakt

 

förakt är inte i närheten nu
för vi vet för mycket 
(helst vill jag att du också så klart)

allra redan blott och bart

 

så spelar livet sina levnaders toner
för sig själv

och tid och barn och jobb och måste och alla andra ursäketr

 

vad betyder dom
vad

 

så ligger sista versen dikt
mot hjärta

som för att förhindra nästa sjösättnings misslyckande
(det var fjurtonhundratal - inte nu i östersjöns kyla)

 

skilja mellan tiderna
ibland blir det stökigt att frammana strukturen

för det tackar medlevd om

 

ännu
för en stund av visshet

vi kan inte hålla på på så här
segel som segel

kullar som kullar och ändå genljuder varje samhälle sina högdjudda
sina tystnader 

 

som om hack på vinylen

 

om än för en stund - kylen er brödrer systrar
sök i norr sök i norr i skogar dystra

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-01 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri