Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så den dag jag har den dig som är ämnad för mig här hos mig kommer ni inte att få se mig vid denna tiden på dygnet här ... Ty då kommer jag att ägna tiden åt den dig jag har kär!


Tänker på alla de så innerligt lyckliga dig ...

... som förmedlar 
i strof efter strof
i oändligt antal
dikter efter varandra ...

... här på poeter.se
och annorstädes
den ena kvällen
och åtföljande natten
efter den andra ...

Om jag hade den dig
som för mig är ämnad
här hos mig ...

... då skulle du 
knappast se en endaste
liten strof skriftad av mig
efter mörkrets inbrott
och under natten
skulle jag sova nära
nära tätt intill
min älskade 
underbara, rara
söta vackra älskling ...

... väldigt sött
och drömma innerligt gott ...

Tror att alla dessa dig
som skriftar om
hur lyckliga ni är 
tillsammans med den
som ni lever samman med
och publicerar era textflöden
som vore de sanningsbekräftande
vittnesmål om kärleksfyllda
pågående levnadsöden ...

... Tror att ni alla 
var och en för sig
bör fundera över
hur era liv egentligen
förhåller sig ...

Om lycka för dig
är att 
ha en partner med
tillfredsställande inkomster
som täcker in 
så att ni kan ha
villa, volvo och vovve
och kanske så ock
sommarstuga och båt ...

... och att det i sig

räcker för att göra dig kåt ...

Då gratulerar jag dig
till ditt lyckliga liv ...

Men vad kärlek är
i grunden
tror jag inte du
har en aning om
vad det är  ...

- Ty vad händer
om du plötsligt finner
att allt det som lycka är för dig
en dag bara försvinner ...?

Själv väljer jag kärleken
före alla pengar i världen
så ock före alla andra
materiellt eller statusbetingade
företeelser, saker och ting ...

Ty kärleken förutan
betyder allt det andra
absolut ingenting!




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-12-02 05:38



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Det är lätt att bygga luftslott i livet. Ofta faller man hårt när grunden inte klarar tyngden.
Tänkvärd.
Gillar.
2013-12-02

  Fem hjärtan VIP
Väldigt bra skrivet! Håller med helt!
2013-12-02

    ej medlem längre
Åh va jag håller med dig här.
Tack...
2013-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP