Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nope ingen ego, men dock en liten hyllning av en viss känsla för en släkting nu bortgången sen länge. Hon finns i mitt Galleri; Julia. Farmor. Fri nu, fri.


Sträva; is

 

 

is har hon tjänat och is ska hon tjäna omsorgsfullt ut tillbaka till tundran
ner i backe spetta efter horn
och bete och än djupare ner efter järn

en undran 
som tar spjärn i sin start

kräver aldrig svar och strävar efter jämvikt av sig själv blott och bart

en undran
om så på dagen eller natten

gräver den älvs fåra som ska dela marken till marker som lagar
med bron över vatten som klagar tvagar och väter

en undran som äter sig ner

 

och is kan bestå kan gå sig själv omlott och låtsas gömma
med skräp i och snö 
med dräpande tösmälta dö och skapa ur berg


is kan bara bevara
det som vill gömmas glömmas och drömmas i hemlighet

 

men vi vet att världen lutar och snurrar
och vi vet att värden förändras därunder som järn leder sin ström omlott
för under på under på under

och vi vet

att vatten finns över emellan och under det slott av is
där hon tjärnar och tjänar sin kult

 

is har hon tjänat och is ska jag tjäna bevisen sen
lika hett som vi smälte på drottninga-spisen

 

snön som vi vattnade livet igen

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-03 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri