Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnkikare

 

 

kan man starta en firma i ämnet "Att fälla en maktmissbrukare!"

 

kan man använda 'maktens' eget medel precis som han som i nedan kastade sin måne utför

 

kan man
ja det kan man

berg kräver sitt vatten och sin vind för att erodera
men lind är en lind
alltid i par ska de regera som vårdträden

tätt stående tillsammans

tillsammans sen
ska de delas

vid rot

 

det var där det hände och så fel så fel
när det vände sig mot väst och ett kvinns

 

Enskilda firmor kräver ju endast eget kapital
och vilket kapital det finns

vilken prins för en prinsessas framfart
nu slår vi altaren rena från ful moral

nu drämmer vi ner gamla svärdet äntligen
vi gör en rap av bluesen och en slap i da fäjs
en snap i blusen på kråset på dig

 

och dig och dig och dig
både bockar av kvinns och av kvunns

ett galej som ska skina för evigt
i böcker om fulare fiskar av fan förenat

i evig dimma

 

vi gör kapade budskap som egna 'ShutUp!'
talkap på talkap för vem gjorde tron av en pall

vem vägrade en egen vilja för en kupp
till priset av ett tillsammanträds fall

 

så nu sparat på en rap från rätt hörna
tack ni sköna därute för insikt

stjärnkikare och rättskipare
och sträck på er ryggrads svikt

 

det handlar om fogar och punkter att flytta
men endast för allas vårt bästas nytta

 

det är då det fungerar, sa Höken
och lyssnade ensamt på sjungande göken

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Pot Pourri
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-04 05:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri