Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att möta en oväntad tystnad i naturen är som en tystnad hemma, något är inte normalt...


En tyst promenad

Jag vandrade den gamla minnesvärda vägen,

som så många gånger förut.

800 m av tystnad, bara solen som sken,

o ett o annat blad som svepande sa slut.

Jag väntade en vaken övervintrad fågel,

som kunde starta minnen till vår.

Nej, inte ett ljud, allt som ett tyst vintersegel,

och grenar, buskar fuktigt stod i tår.

Havet då som tornade upp som en jättespegel,

nog finns det väl änder, svalor eller en vaken strandpipa?

Nej, bara denna spegel av moln till stor del,

inte ens den gamla båten klucka, ville bara tyst knipa.

En förunderlig promenad, en känsla av annanstans,

att höra tystnaden tar kål på livets ruljangs.

Visst finns ni väl där.... drömmens essäns,

jag väntar tålmodigt.....men det får bli en annan dag,

när naturen tar nya friska tag.

 




Fri vers (Fri form) av Ole Sunnerfjell
Läst 292 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-04 11:59



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
800 m av tystnad


_MER _LÄNGRRREEEEEEE än bara


800mmmmmm _______!!!!!!!!!!!!!!
2014-03-05

  Gunilla Wahlsten
underbar...
2013-12-06

  ResenärGenomLivet VIP
Det är nästan så att man
håller andan när man läser
din fina dikt...och lyssnar...
ljuvlig bild...
2013-12-04

    ej medlem längre
Så stilla o vackert du med dina ord speglar en tyst promenad som rymmer hela evigheten o ingenting i samma andetag. Närvaron påtaglig!
2013-12-04

  Angel of love
Ljuvlig promenad du beskriver.
Man känner ett lugn
2013-12-04

  Blåbäret
Ja tystnaden är förunderlig ibland. I de förväntade rummen vill man höra spår av liv...tystnaden lägger sig som en ensamhet annars. Blir nästan en tveksamhet på kommande framtid.

Men även naturen har sina stillpunkter för att snart ge rörelse och ljud av liv åter till oss.
2013-12-04

  mare VIP
Fint diktat
2013-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Ole Sunnerfjell
Ole Sunnerfjell