Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi ska skratta över gränser

Jag har en dröm



där Frontex inte finns och båtar inte sjunker där ingen
drunknar mellan länder bara fina heter jimmy och kultur
får vara som på riktigt som allt som världen som
förändras

jag
blundar och andas ser
barnen på midsommar vi sjunger sånger på språk vi aldrig kommer förstå men som känns

och vi skrattar över gränser dansar hoppas ropar leker sträcker
ut händer målar varandra tills solen

vi skakar
på huvet åt tankar som fyllde våra hav men som nu är som borta åt
tankar som trodde att det var skillnad mellan platser mellan sorg mellan liv


jag

har en dröm
där dörrar står öppna och männskor inte stämplar
papper
tillbaka till stunder där döden
ligger nära eller skolor långt borta bakom kulhål eller murar där vi
gjort dom till broar och titthål som kalendern om julen med teater och dikt som drömmer
fram
väder från alla hörnen på jorden vi kanske flyger
med luftskepp som streck över himlen besöker farmor i Sundsvall eller Seoul och familjen är stor för vi räknar ju varandra som nära du pappa vetu Tushar ska med i jul han förundras
över granen och snön jag blir tårar
av sagan han känner när vi bygger lyktor på gården som gör mörkret till vantar för hjärtat det kittlas och nästa gång ska jag dansa med hans brorsor där curryn inte är en krydda och plattbröd kallas roti chapata puri bhatura phulka pathiri parotta det finns tusen jag drömmer

om poliser
som skojar är varma hindrar flygplan som tvingar lagar som skrämmer och står
uppkäftigt upp mot hårda nävar och ord men som aldrig behövs för det är bara kul med kläder i blandning med gudar som sjunger i kör tillsammans jag
drömmer
att den vore sann att
det vore nu för jag

vill ha det så

nu

nu




Fri vers (Fri form) av otto
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-05 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

otto
otto