Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ökenstormen lägger täta dimmor över dalarna känns det så himla långt bort


Åh midsommar

Midsommar


åh



Midsommar


och kransar i håret humlor i lockar fingrar i trassel skratt
och sång och kära i ring eller buskar det
känns så himla långt


till bäcken och blommorna båtar
av bark nu när vattnet är grumligt och så sällan får samlas i pölar skvätta från stövlar eller fastna bland löven det är öken

och mandelträd

ödlor vassa taggar inte grodor och grönska utan sand och höga torra berg dom verkar sova snarare än andas kanske väntar dom


på regn som kastar sig ner kliar
fram floder i dalar som försvinner om sommarn vi kan gå

till botten

vv sjön

kanske tänker vi oss ytan högt
högt
där uppe spiggen vid bena vi är stilla lite kalla med gåshud men heta och fängslande läppar bakom slöjor får falla eller täcka

även mig jag säger säg
det du vill
och önskar med näsor mot kinder det du undrar och saknar jag

finns
här
med sagor skrivna i beröring och stigar till njutning i händer vi kan klättra
över regler bort från föräldrar och byar blickar och gränser vi kan treva försiktigt eller modigt springa
eller smyga längs halsen och ryggen du får ta
i mig hårt jag
håller dig nära vi lär oss ihop och



det blir inte fel bara fint




Fri vers (Fri form) av otto
Läst 614 gånger
Publicerad 2014-03-03 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

otto
otto