Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När du kan höra snöns ridåer komma, är det motsatsen till tinnitus, suset avtar och en befrielse kommer, en frid trots gråheten


Balansering mellan mörker och ljus

 

I meditativ väntan

 

Jag reser med långa bussen

och dess långa tidtabell

katten tiger i sin trolly,

 

Bakom korsordet kan jag höra vintern komma

en gardin av ull

en hög ridå med vita flingor

 

Det nordsvenska landskapet

krymper till en grå tunnel

bussens belysning tändes

 

Barnen surfar och viskar

Ibland några blippande ljud

Collin suckar med nosen i golvet

 

En ambulans med blåljus möter

snabb blinkande vessla

vi sänder några böner

 

Fortsätter in i mörkret

December i norden

En katt installeras på landet

 

Årets avstämning före midvinterblot

Balansering

från mörker till ljus

 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-05 22:22



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Du fångar så fint känslan och lukten
i luften när snön ligger på lut.
Har aldrig läst en så perfekt
beskivning av just en sådan stund.
2013-12-06

    ej medlem längre
åh vad bra den här var då,beundransvärd,verkligen!!
2013-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP