Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som om dränering vore hemskt. tack f


ohm; kylan leder in

 

 

krävd på skuld utan att ropa in nåt och vem vill ha en giljotin i skåpet när det ligger gamla svärd och förskärare att trippa runt på

klubba bang ner nu ner din orättvisa för ingen tar ändå upp det man tappat
vem vet svaret när inga frågor finns och bara bokstäver med nåt tecken

vem vet frågan när ingen undran finns och orden bara förvirrar

och ge inte bara kräv nu kräv och göm din strävan att regera i egen stävande galär
det räcker med en åra så ro

är inte alltid ro för vem släckte lanternan på fel hav där tystnad inte alltid är skönt

vem lystnade ej emellan där raka frågor fanns men det spelar ingen roll när inte ens raka svar fanns

 

fanns nån fråga alls
vad vart när hur vadå och mitt på skutan mitt på havet mitt emellan venus och ett ohm
vem

vågade stå emot förvirringen

kanske den som skrev
konstigt

 

så konstigt
och inga tecken på liv där trälens tidsfördriv är en åra i huvet för ledigheten

 

skön så skön ensamheten
men njut då för nu vilar heligheten och barnen gråter sin saknad
vi kör tvåhjulat i år

ingen hand är ingen hand hur mycket jul det än är men saknar att kunna längta

 

 

en hand mindre
en mindre att skada

 

det blir nog bra om vi tar ljus med
det ska vara säck för mjukt och kartong för hårt

bära gör jag själv
vi sover på sopsäcksbolster och räknar skuggorna ända tills nästangryningen
en minut och en termos senare räknar vi stjärnor vid sjön

 

våren blir lång i år men vi bär alltid
har alltid gjort
jag borde drömma lite mer 

 

om kyrkor
det börjar bli dags nu




Prosa av Pot Pourri
Läst 121 gånger
Publicerad 2013-12-06 07:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri