Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
olivkransens delning - det måste finnas 'hål'


hål; glorians fall

 

 


- faller smicker igenom emellan som glorians glans falnar 
faller löven över axlar

 

- faller tron hos folket

 

fäller stjärnor hellre än hjärtan och faller stjärnor mäts antalet stolar i salarna
himlar och troner folk emellan men alla står

kvar
ser hur taken ramlar in och golven spricker

utan en enda längtan kvar
faller en faller två faller alla för varann
och kungen fastnat i tronen när även tornen faller in

och vi dricker och kan inget göra

 

faller domar faller klubbor faller riken över
så söver vi oss själva

igen

 

kungen kan inte sitta på två stolar förrän rumpan blivit bred nog
och knektarna har för sköra bändjärn 

faller tron hos folket i svält och svårår 
som hoppats på frid och vackra värmande vårbål

 

faller himlen in genom glorias hål 

i hjärtan som länge väntat

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 157 gånger
Publicerad 2013-12-06 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri