Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kolibri

 

 

vem målar symboler på tärnors karta
där vitt är det enda möjliga raka

*

vem vinner på vägars planering där luften är frihetssanering
och fjädrarnas bärkraft ett jag

att fånga en fågel idag
är fängslande bara ett tag

 

för handen den kramar och branden den slocknar
så är det i fåglarnas arkipelag där elden
blott värmer en jord

 

så fågeln kan nyttja kompasskraftens ord
att vägen den äger symboler

*

och fåglar och människor lika

en hjärna som ränner bärsärk i ihålig benskål
har inget att göra med hjärta som ränner bärsärk
i benkorg bakom bensköld

utanför en rännande bärsärkarhjärnas borg

 

och händer mun så stängda för bidande tid
och fågels vingar hängda i lidande

en ofrid och enslig paus i livets stim och stök

 

bakom brännande särvärkar en tärnas sorg
på skyende flyende vingar

en resa för kropp över himmelens torg
i tid och i otids sök


vem längtar då efter eldarnas rök där vägen
plötsligt försvinner
vem trängtar då kvällar med stök och med stim

är livet ej mer än så som ett rim 
då himlen kan vänta sig blå på en tärna som flyger med bärsärkarhjärna

och hjärtat i bur med porten av lim
med näbben stängd och händer för öra

 

för fjädrar ska skina palett när de bär

och händer ska känna 
ej göra

 

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-09 06:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri