Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(diktprosa-Saga) who who has the lingering wings of Night, ehh? (insp. barndomsminne med en slaguggla inseglande bakifrån över huvudet i en dykning som sgs fällde mig i backen. Förvånad schäfer... wow sicken pippi liksom^^)


den som; berättade haren för trollsländan

 


haren harigare än harigaste gasten i garderoben


"den som skriker högst sin skräck får passa sig för ugglans svekfulla skugga
igår skrek jag att grannen har ful bil

 

har har ju det 
det ser ju alla 

och jag skrek och skrek för nu började det bli mörkt också
hur ska de då kunna veta

 

och skrek så högt jag kunde och 

det

är

högt
för jag tänkte att mina andra grannar borde veta det
hela natten speciellt på natten

 

huuuu fula bilars tid
så dom visste vem dom hade med att göra
det måste ju bara vara nåt fel på en granne med ful bil

 

så kom plogbilen och körde
hörde ju mitt hojtande om fula bilen

jag hojtade nog lite för tidigt ändå

 

ja vad göra verkade plogen tänka
eller mer bara sänka sin plåt i backen och ta genvägen över rättvisornas park


inte kan man göra en ful bil snygg med en plogbil
så alla andra fick sig en repa istället

 

rättvisan läre ju bara få bli till"

 

trollsländan till haren:

jahapp och vad säger du om din egen bedrift då
sa trollsländan och visade upp sina skimrande färgspelsförmågor så där flirtande

du är bra på att skrika

haren:

ah nee inte alls inte alls herr trollslända
jag är bara en hare med ett gott öga till plogfirman

det andra håller jag dina färger i chack med

 

du var en drake för ju 
vart tog din eld vägen på vägen liksom

 

trollsländan:

jag smälte snön och hittade en hare nergrävd och sen var elden slut för jag skröt om mina förmågor

eld hjälper ju bara vädret
vad bryr sig en hare om det som överlevde ändå

 

haren:

men kan vi inte bara starta en bilrenoveringsfirma då

 

*

 

så fortsatte ugglan sina rundor och allt den gjorde 
var att lyssna

 

var fanns nästa byte

*

 

 

[Rabbit; Fear - to live inside of and use the fire of Fear to hide, strife and win the battle against dragons

Owl; Deception - to use hearing to conquer people´s 'Life of Lies' as in the hiding Rabbit with tactics of howling out inner fear much to loud.

Dragonfly; Illusion - to know difference between to use power of illusion with honour and thankfullness, or to missuse it for benefit of ego]

 

*

 

och hela djungeln sjöd återigen av livslust och nya skinande bilar
solen återvände och alla fortsatte spana på varann

(eller var det såpade lianer, misstänkte Ugglan och flög tillbaka för dagsvilan)

 

dessa ynka dagsväsen
att de aldrig lär sig se i mörker

 

huu vilka rugguggletider för en uggla

 

who who´s next

 

*

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Pot Pourri
Läst 217 gånger
Publicerad 2013-12-12 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri