Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att vara är att varseblivas ... men här utifrån vårt skrivande och det som hör därtill ...


Att skriva är ...

... inte så lite 
något av att manifestera
och befästa den man är ...

Är i det avseendet
att man finns, lever
och därmed existerar 
nu och här ...

Men att skriva
är så även 
att lämna spår
efter sin existens ...

... Spår som finns kvar
i många, många år
långt efter det
att man själv ej längre är ...

Att läsa
är att varseebliva ...

... Att bekräfta
en annan människas existens
nu och här ...

... och eller 
att återuppliva 
och bekräfta någon
vars existens ej längre är ...

Att bli läst
är att få känna sig 
sedd  och bekräftad
för sin existens ...

... att få känna
att man verkligen är
mer än blott en tanke
som man själv inom sig bär ...

Det är därför jag skriver
och det är av samma skäl
som jag gärna läser 
fler än blott de senaste alster
du publicerat här ...

Ty jag är så innerligt nyfiken
på att få lära känna 
den du själv förmedlar att du är ...

Tror att det inom var och en
av oss alla kreatörer bor
en liten existensberoende själ
som för sin fortlevnad och utveckling
söker göra sin existens påmind
för att den ska kunna växa och bli stor ...

Jag ser dig ...
... och vill att du också ser mig ...


 

 




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-12-12 20:37



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
mycket bra skrivet
om skrivandets glädje
kraft
för många utav oss
vi lär oss av att läsa
andras texter
vi får bättre
självkänsla när vi
själva skriver

2013-12-13

    ej medlem längre
Ja, intressant att läsa dina tankar här. Man har alltid något nytt att lära av andra.
2013-12-12

    AA VIP
Bra skriftat. Du tar upp en aspekt i skrivandet som jag instämmer i. Orden i etern, utbytet av tankar kring stora och små frågor....
2013-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP