Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har man en skära och finns en egg slipad så...kan man - duforms-form dualistisk tvåvägs sett ovanifrån) - underförstått; den som tar åt sig av en poesis du-form läser ofta mycket en(k/g)elska? You/you..jojo.


jojo; välja skörd (fickan full)

 

 

 

det går inga vågor på mitt hav
för att det blåser i din himmel

om jag inte väljer så

det blir inte lågtryck i min himmel
för att det slår blixtar mellan dina väderstystem

om  jag inte väljer så

*

har du välkomnat mina blixtar
läst min jords eld satt på pränt för alla
att frivilligt ta del av

så ta hand om din egen inre eld
du frivilligt
låtit öka med att läsa mina ord

(mitt privata godtogs efter min fråga om lov)

 

utjämna själv din tryckförändring
och led ut det i egen jords hatåker du vill göda
utan att bränna mig med dina ord

privat
som en anfrätt sådd på egen gröda

du kan inte så på min åker

*

så på andras åker medför frivilligt bortgivet frö
att sen skörda den åkern är knappast en rättighet
utan tillåtelse

du har inte frågat om lov

*

välj vad du låter andra så på din egen åker
välj också vad du skördar på den

*

andras åkrar har andras grindar
andras val är andras val

 

knacka på
stå kvar eller gå

det blir inga regn på min åker
för att dina ovärderssystem

fäller sitt vatten på din

*

jojo

 

You eller you
det är enklare att engla sig bort 
om man ruar för ett du

 

och duar en ru

jojo, sa kängu
och hoppade vidare van att ha fickan full

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-14 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri