Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eftermätta, både stunder och magar, och tankar - må helgerna bli lika så.


Hundstunder; allt till Sayen

ibland bara ids man inte ens försöka orka

 

då man vet att hålla fast oavsett torka
mellan väggar och tak och mer bak dörrar

ibland bara ids man inte sen försöka 
sorkar råttor hamstrar harar 

kaniner liksom viner av bara mer tugg
tugg under lugg

 

då men vet att sålla fast om med vett
vetetusan

 

rusande hit och dit till vilken nytta
när det ändå gäller att räkna det bytta

 

sköna
så en skröna eller tre 
ibland bara ids man inte ens försöka orda
utröna rebusars relevans

 

det finns ju chanser överallt
mer värmande än att stå utanför allt

en tröskelhistora är en tröskelhistoria
där hänger vi en gloria och önskar

ännu mer av allt vi inte fick

 

som glöggiga garv och kletiga klåpord
som tolereras utan att ens skapa mer

 

än glädje och kvicka kramar för sundhet


så nordliga orm som visar mig kallt
med timvisad pekad sekund

jag gör som ditt skinn när det bleknar allt
jag torkar och ger till min hund

 

God Jul!




Fri vers av Pot Pourri
Läst 128 gånger
Publicerad 2013-12-16 16:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri