Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

armkrok; bencirkel

tänka i banor med lexikon för vetenskap och normsatta ordbetydelser

skapandet av självet

 

ur nödkällor tills

vill är vill
äger logiken sin egen bevisföring
till bristnings gräns gången

 

och mellan oss
en älv av urtids önskningar

snickrar jag mig flotte
du hangarskepp

smickras jag av försöken
du av din överlägsenhet

 

kvickras är hålets kyla nedfällt emot

must ur min känslas land som kvickrot ryckt
en kvot av förrinnelse och påminnelsen klar

drömt glömt och selar mig ur denna strävan

bävan
flykt och ingen bot för mig

 

ur rot
saknar jag evighetens vilja 
där vatten smeker värmen emot

 

den dans som dansas av glädje
dansa med mig annanstans

 

bot är bot
även annanstans där räd
ger räd av annan glans

än falskhetens hyckels
armkrok

 

 

jag bencirklar mig ur dig
hjular över ängar

 

mot fria grönskor
sängar blomtrande utan
ord i bok

 

kom dansa med mig
tok
som äger språkets likhets kors
en verkan ömsom omkring

sedan

vi dansar ring om allt och ingenting
redan

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-17 13:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
läser den här som en önskan om förändring, att inte passa in sig utan något mer organisk. en social önskan. 'känslas land som kvickrot ryckt' är snyggt.
2013-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri