Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
balansera på en 'stadkant'... varför? När man kan sy en snygg 'passpoal' av den :)


Avart; väva sy - segla regla

 

Irriterande Avart
>)enligt flocken därute(<

stay there doggies


Låt mig förklara ordet ’avart’ så här
av art; ickelogisk livssyn


prata fakta med mig om du vill verka kunnig
jo du är kunnig

jag tror inte på värdslig kunskap
heller men jag tror på dig

*

vore underbart att hitta en sanning som bär
som min egen fast tvärtemot

en liten knut att knyta upp för att knyta sen
igen den säck som blir kvoten

av ett mittemot

*

ett krypin på vingar för ett tu
öppet fritt jehu över och igenom himlens 'uppochnera'
sen än mer tillbaks och nerunder

att finna under bland över och undersidor
genom hål stugna för lugna flödens dunder

Liksom hitta sin andra Vinge

Där nånstans åt
andra sidan på en krans för chanser

aldrig mera vet kunskap som enda dansen
bland livets alla transer

tingens tal som mångfallande överflöd
tungors tal som lågt fallande under död
över liv och genom stunder av lycka

kan man tycka
det vore enkelt att väva livets väv ny
när det kanske mera gäller
att tillsammans sy

kan man trycka till och med en spegelscreen
så har man enkelt rullgardin för insyns vy

och flyger ock på andras ögonblick
en runda för ett ossigt överblicksfragment

man vet ju aldrig vad som kan ha hänt
om ingen talat bakom rygg
det är ju så man köper ryktet fritt
man liksom vänder skunken rätt från rygg

sänder doften rätt där den hör hemma
så kan man segla sen på folks dilemma lätt

 

och högt som attan eller lågt
men där i hålen kommer ingen åt

 

när tråden redan sydd ger sömmen ständigt insynsskydd
kan man säga att den drömmen är

ganska enkelt tydd av oss
men som ett bloss i storm för alla andra

 

hur vore livet inte lätt att vandra
när mot i mitt mött sys ihop

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-19 03:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri