Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara jag vet om det var du eller Hästens

 

Vaknar som ur

en mardröm

Förvirrad över

min destination

Andas ytligt

Lyssnar och fasar

Mörkret är tjockare

än vanligt

 

Smyger ut i kylan

Ut ur sängvärmen

Bort från nattens

tillfälligheter

Rafsar åt mig

en trasslig hög

av kläder

och trevar efter

dörren

 

Ljus och syre

strömmar in

för en sekund,

och innan jag går

slänger jag

ett öga

på erövringen

 

Du dög inte!

 




Övriga genrer av Agnes
Läst 480 gånger
Publicerad 2006-03-15 08:54



Bookmark and Share


  Henrik Nilsson
Den första jag läser av dig av dem du tipsade mig om och det är ju sannerligen ingen dålig inledning. Med några kärnfulla, inledande rader bygger du upp en historia som blir allt intensivare för varje ord för att sedan explodera i den - självklara - avslutningen. Mycket fin läsning.
2006-05-25

  Howlit
He he...jaa, så kan det va ibland
2006-05-17

  Olof Dahlin
Tjusigt. Så du drar fram som en lejoninna i människovärlden på jakt efter att fälla ett ståtligt byte... Titeln är alldeles, alldeles underbar!
2006-05-14

    ej medlem längre
*ler* Bra beskriven situation,
känslorna är stämningen är väl beskriven.
Det kändes lite som början på en novell. Som dikt
kanske den är lite väl utdragen på längden,
kunde kanske krympas ihop lite grann...?

Slutet är överraskande
och rubriken får en att fundera till ordentligt.
(Jag antar att du syftar på en viss dyr säng...)
2006-03-15

  Teresia Ridell
Låter lite som en kvinnlig hämnd på one-night-stands.
Eller bara jämlikheten när den utspelas som sämst. Jämlikt att vara taskig.
Men bra o krasst beskriven !
2006-03-15

  Ord
Starkt Agnes !

Får kalla kårar av det så omänskligt hårda i denna alltför vanliga situation..
Du får verkligen fram just detta i din lysande ögonblicksskildring !
slutraden:

"Du dög inte!"

är som ett slag över näsroten...det svartnar..

förstår inte titeln dock.. :-/

Bra skrivet hursom !

Tack !

/ Crister
2006-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Agnes
Agnes