Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alternativ-jul minsann. Nice pyssel, att släppa 'stöket' och bara vara hela helgen.. *filmtajm* vi jular sen


lurad; medan andra kokar knäck (reta karon)

spräckta traditioner

lite juliga blandknäckar och en vila värd sin smak

 

där var fram och där var bak
och där blev bakfram rakt gemak 

och vid livets strand en på miljoner
rätt till slut

 

vi rev hemmet i klassisk omvänd anda
vi lever under två tak på ett konvolut


och alla golv i besittning
vi finns inte reellt under ett
om än golv för tolv

finns inte i den andra på något sätt alls
mer än reellt men med en hel kolv

 

lämnade ett hem med papper giltiga
allt från kontraktet till skräpet som är kvar

där kramar dået sitt tacktals pärmar
slaktets avfall och det avkall på sopsorteringen som blev

 

jo jag skrev

skrev på en lapp när vi gick
"Vi syns efter knappt en vecka för utflyttar-spa!"

nu var det dags att dra
till tak nummer två

 

ett hem med så mycket mer än så
ett kontrakt med namnet på dörren och dörren redo

öppen


ett hem där endast viljan är vaken och
hoppet dansar naken över sjuarmad ljuslös

 

ett hus på den ljusa kanten av tillvaron
tänt var det här och nu lite bus bland allt släckt 

och på tvären på svansen på Karon
tuggar vi hemgjord snabbaste kolan fräckt

och ler lite slött åt röran mitt i 
- Det är så här det är att vara fri...

 

medan andra kokar tradisionsknäcken

tar vi påsken sen på midsommaren(?)




Fri vers av Pot Pourri
Läst 185 gånger
Publicerad 2013-12-23 15:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri