Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.... hu, ungefär nu; medan nattmässorna ringer in julen. Hu....


Julaftons barnatro; ungefär nu

 

ja det är väl ungefär nu

det börjar

 

barnens fasa

julnattens fylla i hemmet

 

må alla små finna ro

trygghet där ingen trygghet finns

 

gömsle där inget gömsle finns

 

så sluter sig barnet

i sig själv

 

för att aldrig mer

lita till

 

en nu

som borde vara gemenskap

lugn 

 

ro

 

och än mer lyckliga förväntningar

än mer barnatro

 

borde 

borde

 

och i byn slår klockan

för julefrid

 

liten tar tid

tar hårt tag om gosedjur

tar adjö av barndom

 

tar adjö av tillit

 

i egengjord barnets 'tro'

en vetskaps grodd förevigt trodd uppå

egenskapad trygghet

 

det är nu och det var då

och det kan ändras på

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-24 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri