Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rycka rot för en turn around; merrygo'round Virvelvind och en Frifall före. (Ansvaret att vända sitt liv)


kaj; stensatt, sa dom sen

 

 

på knä


famnen full av meoriter
småsten samlade länge
slocknade sen länge

dimpande som oliver
medan himlahänget räckte halvvägs

där plockade jag i väntan


flouriter karneoler i kors
bärn kristaller i kors


och röken tung i kvartsen
som slingar sig runt spolvindans gängor

 

och kuggarna går igen

hon vrider sig rosen
häver sig ändå över marmorn
en kvarts ur vatten tagen

 

nosen riktades en gång för mycket
nu skalar de igen kvinnorna

ett stycke i taget
noga
farmorn mormorn och jungfrun

inget mer sig likt
nånsin

 

så hur omfamna något okänt
känner man då
som från sinnens mellanrum
där bränder alltid vandrat

sot

sänder vi då
tyst tal för svalka

stamspiraler ned

 

bot för halka på vägen upp

vänder vi då rot mot krona
äntligen

 

rot mot krona
medan haven får vänta
och stenarna

 

kan blänka regn ändå




Fri vers av Pot Pourri
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-25 08:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri