Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nattjobb; den sprayflaskan ska ha en eloge för att ha förgyllt en fikapaus :)


fint; järn watt och neon

 


står lutad emot marmorn
järn och värmerörs vibrationer

gluck från en plåt

nakna lampor
öppna fönster
i kalla händer en ilsket neongrön plastsprayflaska

en morgon medan rushen rullar in och hämtar dagens pendlare

designat strukturmönster
som om man kunde smälta marmor

järnen som i alla fall vet hur det är att böja sig för hettan

lika stela
lutande emot

det är nåt vansligt med stämningen
men kontrasten är bra

stämjärn mejsel stagor
stämgaffel kniv bilagor bortsorterade

brytpunkter ifrån
en städad natt

och det går att äta nudlar med tesked
som att stämma i bäck

som att näcka badrummet i neon
före soluppgång

 

medan lutet lutar och syran surar
gå ut med nyfiken nos

 

vi gör ingen nytta här

sen buss med de andra lämlarna
sen hem och klä badrummet i nya watt

bara för att


det är bikarbonat och ättika
som gör det

 

vädrar rent hus och annan stämning
nästa blir orange

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 195 gånger
Publicerad 2013-12-27 07:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri