Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vardagligt bröd och små steg


det är inte arméerna som skapar fred
men den som bakar ett bröd åt de hungriga
på den ännu varma stenen
i ruinen efter huset som bränts ned

det är inte generalerna som garanterar freden
men den som berättar sagan som ger hopp  
och låter barnen somna trygga
fastän natten är mörk

inte den taktfasta marschen och de stora orden 
men de små stegen i vardagen
når längst 
det är där vi måste börja
i enkel tillit
det är där vi alltid måste börja om




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 974 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2013-12-30 23:00



Bookmark and Share


  Yeppis
Underbar
2014-03-09

  Peter Olausson VIP
fint uttryckt - instämmer till fullo med budskapet!
2014-01-05

  ULJO
Magiskt förmedlat detta för världen så viktiga budskap.
2014-01-04

    Melona
Varmt och innerligt omsluten blir man (jag) av att läsa dessa rader och tänker tacksamt att det är väldigt skönt att det finns människor och tillstånd kvar att tro på!
2014-01-03

  bittemi VIP
Kan inte säjas finare!
2014-01-03

  © anakreon VIP
Bra budskap!
Calle
2014-01-02

  Carola Zettergren
Exakt- allt börjar där! Fantastiskt välskriven, varm och klok dikt!
2014-01-02

  Lindalou
Kloka ord formulerade på ett bra sätt. Jag tyckte om det.
2014-01-02

  Maria Sundelin VIP
Sant
En varm kram ger mera tröst än ord om ett tryggt hem
2014-01-01

  walborg
Ljuvliga tankar att läsa!
2014-01-01

  Chawa VIP
Gott ur hjärtat skrivet som landar varmt i mitt! Det är precis så freden och kärleken vill segra!
2014-01-01

  Bo Himmelsbåge
Så sant som det sagts!

Det stora börjar alltid i det lilla!
I sann gemenskap o tillit!
Till Kärleken
Till Barnet
Till Livet
2014-01-01

  axveronika
JA! förtjänar att upprepas många gånger!
2014-01-01

  Lärling
Fantastiskt fin och sann text!
Tack!
2013-12-31

  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet, ja ! vill Dig så ett riktigt Gott Nytt År !
2013-12-31

  Christine Sabel
Så fint och sant och riktigt!
2013-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Frågan är på vem eller vad tilliten projiceras. Tillit kan aldrig vara ett självändamål.
2013-12-31

  queenia
underbara ord. Bokmärks.

DU FÅNGAR NÅGOT MYCKET VIKTIGT!!!!

önskar dig allt gott och hälsa 2014!
2013-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger